Nee dit keer, ga ik pepermunt parels draaien.
Met een eenvoudige recept van Cees Holtkamp. De patissier van Amsterdam. Het is leuk om te doen en ik heb allemaal vormen verzameld om er in te drukken. Net boetseren maar dan met suikerdeeg.
Benodigdheden:
Pepermunt-olie van Jacob Hooy.
Het is etherische olie, maar je mag om pepermunt te maken er wel 6 druppeltjes van gebruiken,
500 gram poedersuiker,
50 ml water,
5 gram gelatine,
Spuitbus, parelmoerspray voor eetbare decoratie. Te bestellen bij de leukste bakker.nl.
Wat extra poedersuiker voor als het suikerdeeg te nat is .
De 5 gram gelatine in de 50 ml handwarm water in 5 minuten laten oplossen.
De poedersuiker en pepermunt druppels en opgeloste gelatine mengsel goed door elkaar roeren, tot er een suikerdeeg ontstaat. Te nat, wat poedersuiker eraan toe voegen. Ik ga er bolletjes van draaien, laat die drogen en bespuit ze met parelmoer suiker spray. Je krijgt een mooier resultaat door er eerst een witte eetbare spray op te spuiten en laten drogen. Daarna een laagje parelmoer spray er overheen. Laat ze een nachtje drogen en serveer ze na een feestelijk etentje in een goed schoongemaakte oesterschelp. Ja het zijn nu de parels die je soms in de Japanse oesters tegenkomt, die Bob, mijn man, hier aan de waddenkant op Texel gaat zoeken.
Tip… Gebruik de oesterschelpen die je al een paar maanden geleden, schoongemaakt hebt bewaard. Het zou jammer zijn als die mooie pepermunt parels toch naar vis smaakten.
Leave a reply